Multidisciplinair samenwerken

In dit blog legt Blending Forces je meer uit over Multidisciplinair samenwerken; een samenwerkingsvorm die steeds populairder is geworden in de afgelopen jaren. 

Waarom multidisciplinair samenwerken?

Bedrijven hebben steeds meer te maken met nieuwe, complexe ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Het voordeel van een multidisciplinair team en het samenwerken in deze vorm is dat er vanuit verschillende lagen van een bedrijf, of externe organisaties/ZZP’ers, specialisten zijn betrokken. Hierdoor kan het team een completer advies geven of met betere oplossingen kan komen voor de ontwikkelingen.

wat is Multidisciplinair samenwerken

Wat zijn de richtlijnen voor multidisciplinair samenwerken?

Bij Blending Forces vinden we het stimuleren van werknemers persoonlijke leiderschapskwaliteiten (verder) te ontwikkelen de best practice voor multidisciplinair samenwerken. Dit zorgt ervoor dat iedereen binnen het multidisciplinaire team verantwoordelijkheid voelt voor het te behalen doel, ook al hebben ze allemaal een andere specialistische inbreng in het project. 

Daarnaast is het binnen een grotere organisatie een must om een goede gesprekspartner te zijn. Als specialist is het van belang dat je jouw expertise en aandeel goed kan uitleggen aan het management of board.

Blending Forces

Benieuwd geworden naar de kennis en services van Blending Forces? Ontdek het op deze pagina. 

Laatste update: 17 januari 2023