Hoe stel je een origineel kerstpakket samen?

Waardering uiten naar medewerkers is ontzettend belangrijk voor elke organisatie. Complimentjes geven, uitjes organiseren of simpelweg bedanken voor een volbrachte taak kan al veel verschil maken. De meeste bedrijven uiten hun waardering ook door elk jaar een kerstpakket aan alle medewerkers geven. Dit is een mooie manier om iedereen een hart onder de riem te steken, maar niet elke organisatie stopt even originele presentjes in het pakket. Sommige bedrijven laten bijvoorbeeld de werknemers zelf kiezen wat ze willen, of geven een ietwat saai voedselpakket. Bij Blending Forces vinden we het belangrijk dat het duidelijk is dat er tijd en moeite in is gestoken; de cadeaus in het pakket zijn dan dus ook goed afgesteld op het bedrijf en de type medewerkers. Hierdoor wordt er meer waardering geuit met de cadeaus!

Presentjes met bedrijfslogo

Om het ‘wij-gevoel’ binnen een bedrijf te vergroten kan het leuk zijn wat zaken te geven met het bedrijfslogo erop, zoals een shirt, pet, pen, bidon, handdoek of zonnebril. Dit zal echter ook wel enigszins als reclame voelen, waardoor het misschien niet het hoofdbestanddeel van de presentjes zal moeten zijn. Een paar items met het bedrijfslogo erop moet wel kunnen!

Kantooraccessoires

Wat vaak ook leuk wordt gevonden door collega’s op de werkvloer, zijn cadeautjes die nuttig zijn op kantoor zelf. Zo kunnen alle werknemers voorzien worden van een ministofzuigertje voor op het bureau, een mooie pen met naam erin gegraveerd of een heel pakket aan kantooraccessoires. Ook zijn er wat meer ludieke cadeaus te verzinnen, zoals een miniboksbal voor op het bureau, een minipooltafel of minigolf, een beerpongset, -tafelvoetbal, -tafeltennis, -curling, -bowlen en nog meer kleine spelletjes die voor de juiste afleiding zou kunnen zorgen op werkdagen. Als iedereen op kantoor een minispel krijgt dat op de bureaus past, zal dat voor veel speelplezier kunnen zorgen!

Plantjes voor op kantoor (of thuis)

Een ander origineel cadeau voor werknemers is een leuk plantje. Er zijn kleine plantjes te verkrijgen waar eetbare vruchten of kruiden aan groeien. Het zou leuk en verbindend kunnen zijn als iedereen op de werkvloer een eigen plantje op het bureau heeft staan, wat iedereen dan bij voorkeur vanuit het zaadje op ziet groeien. Het zou zelfs een leuke wedstrijd kunnen zijn wie het plantje het beste verzorgt! 

Thematisch kerstpakket

Een mooi pakket met een origineel thema kan erg smaakvol zijn. Bovendien kan het thema de identiteit van het bedrijf en de werknemers uitstralen. Een barbecue- of gourmet pakket zou bijvoorbeeld in de smaak kunnen vallen, maar een biologisch kerstpakket natuurlijk ook! Een kerstpakket met een relax thema is een van onze favorieten bij Blending Forces. Je waardering naar medewerkers uiten voor hun harde werk komt goed over als je een pakket samenstelt met bijvoorbeeld tegoedbonnen voor een spa of sauna, een elektrisch voetenbadje, gezichtsmaskers, een massageapparaat en een boek over mediteren of yoga. Een thema kan heel specifiek bij een bedrijf passen, of bij de sfeer op de werkvloer. Als je als werkgever of HR-afdeling goed in verbinding staat met alle collega’s, zul je vaak makkelijk op ideeën komen voor een mooi en toepasselijk thema voor een kerstpakket!

Wat ontzettend belangrijk is in het samenstellen van de juiste kerstpakketten, is dat zoveel mogelijk mensen er gelukkig van worden. Als het bijvoorbeeld een barbecue pakket is zullen de vegetarische medewerkers hier minder blij van worden. Zij zullen zich dan niet heel gewaardeerd voelen als medewerker, terwijl dat eigenlijk de voornaamste reden is dat de pakketten uitgedeeld worden. In dat geval kan het raadzaam zijn om twee of meerdere opties samen te stellen en je werknemers van tevoren te laten kiezen hiertussen. Het is allemaal leuk bedoeld, dus in het meest ideale geval voelt niemand zich buitengesloten!