Onze Top 10 Bijzondere Bedrijfsuitjes

Top 10 Actieve Bedrijfsuitjes

1. Apenkooien

Dit spelletje hebben we vroeger waarschijnlijk allemaal wel gedaan op school. Dit werd meestal een van de leukste gymactiviteiten gevonden. Blijkbaar waren er, net als wij, meerdere volwassenen die het jammer vonden dat dit alleen voor kinderen is. Je kunt nu namelijk apenkooien voor volwassenen - dit moest wel bovenin onze top 10 bedrijfsuitjes! Dus, voetjes van de vloer en tikken maar! Hier is bijvoorbeeld een leuke plek om te apenkooien op plekken door heel Nederland.

2. Bubble Voetbal

Dit is even leuk om te doen als dat het eruit ziet. Je lichaam wordt uitgebreid met een enorme, doorzichtige opblaasbare bal, waar alleen je benen uitsteken. Probeer nu nog maar eens een beetje normaal te voetballen.. Scoor bij elkaar, of geef elkaar pijnloze bodychecks, die ontzettend grappig kunnen zijn!

3. Boulderen/ Klimmen

Een uitdagende, sportieve activiteit! Boulderen, oftewel klimmen op een klimmuur, is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Veel mensen doen dit nu zeer regelmatig, om op speelse wijze fit te blijven. Dit is dus wellicht niet alleen eenmalig plezier voor op het bedrijfsuitje, maar het kan mensen ook op een idee brengen dit vaker te gaan doen, wat natuurlijk bij zal dragen aan de vitaliteit van je werknemers.

Top 10 Bedrijfsuitjes - Klimmen

Top 10 Bedrijfsuitjes - Schermen

4. Paintball

Ondanks dat dit misschien een ietwat clichématige activiteit is, vonden wij toch niet dat deze aan deze top 10 bedrijfsuitjes mocht ontbreken. Het blijft gewoon bijzonder om nog zo onbevangen ‘oorlogje’ te kunnen spelen met je collega’s. Je kan eindelijk de mensen van een andere afdeling even een likje verf geven en zal enorm goed samen moeten werken met je eigen team. Teambuilding is hier het sleutelwoord.

5. Schermen

Schermen is een nobele sport die al ontzettend lang bestaat. Toch hebben de meeste mensen dit nog nooit gedaan - en dat terwijl het zo leuk is om te doen! Neem het hele bedrijf mee om kennis te maken met deze elegante vechtsport, waarbij niemand gewond zal raken. En garde!

6. Escape Room

Escape rooms zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het kan ontzettend verbroederend werken om met een groep opgesloten te zitten in een ruimte, waar je alleen door puzzels op te lossen uit kunt ontsnappen. Iedereen zal proberen elkaars kwaliteiten optimaal te benutten, om zo in zo min mogelijk tijd de escape room uit te kunnen. Dit lijkt zelfs voor teambuilding te zijn uitgevonden…

7. VR-Gaming/ VR-Experience

Virtual reality is misschien wel het gamen van de toekomst. Je doet een bril op en bent opeens in een compleet andere wereld. Hier kan je vanalles zien, meemaken en beleven. Zo kan je over een plank op 150 meter hoogte lopen, maar ook met meerdere mensen in een schietspel belanden. De mogelijkheden zijn vrijwel oneindig, dus zoek iets geschikts uit voor je bedrijf en beleef een virtueel bedrijfsuitje! Je kunt bijvoorbeeld hier een VR ervaring op je eigen locatie bestellen.

8. Windsurfen

Windsurfen is een ontzettend toffe ervaring en, mits onder juiste begeleiding, eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om een beetje onder de knie te krijgen! Hiervoor moet je lekker met het hele bedrijf naar het strand, wat sowieso al een hele leuke dag op kan leveren. De mensen die liever niet windsurfen kunnen bijvoorbeeld lekker picknicken aan de zijkant.

9. Zeilen

Ook op het water: zeilen. Deze manier van varen vereist veel samenwerking, waardoor het ideaal voor teambuilding is. Lekker het water op met het hele team en kijken welk groepje het beste met elkaar de boot vooruit krijgt - dit is een heerlijk bedrijfsuitje, zonder al te moeilijke of zware onderdelen. Is een zeilboot niet snel of avontuurlijk genoeg voor je team? Probeer dan eens te gaan raften met je collega’s. Dit is een stuk sneller en intensiever!

10. Toeren

Misschien niet het meest actieve bedrijfsuitje op de lijst, maar wel ontzettend leuk! Je kunt allerlei soorten vervoersmiddelen verzinnen om een leuke toer mee te kunnen maken. Zo kun je leuke steden of natuurgebieden met je collega’s verkennen op een solex of segway, maar het is ook mogelijk om in een aantal ouderwetse Kevers het land door te rijden met elkaar.

Top 10 Bedrijfsuitjes - Zeilen

Top 10 Creatieve Bedrijfsuitjes

1. Schilderen

Het is voor de meeste mensen helemaal niet vanzelfsprekend dat ze zich wel eens creatief kunnen uiten. Door te gaan schilderen onder begeleiding kunne werknemers erachter komen dat ze hele bijzondere dingen kunnen maken. Als het niet lukt, kan het voornamelijk heel veel lol opleveren. Zo kunnen collega’s elkaar proberen te schilderen, of kan er zelfs een naaktmodel ingehuurd worden.

2. Djembe (of een ander percussie instrument) Workshop

Ritmisch op een trommel slaan kan ontzettend ontspannend en voldoenend werken. Door een cursus of workshop hierin te volgen als bedrijfsuitje, kunnen werknemers een andere kant van zichzelf ontdekken. Het levert over het algemeen veel lol op, en het is laagdrempelig om in te stappen.

3. Pizza workshop

Ken jij iemand die geen pizza lust? Of iemand die iemand kent die geen pizza lust? Dit is voor vrijwel iedereen een lekkernij, waar ontzettend veel variatie in kan zitten. Ga eens met het gehele bedrijf op workshop in een echte Italiaanse keuken, waar iedereen leert hoe je zo goed mogelijk je perfecte pizza kan maken. Uiteraard ga je deze vervolgens ook daadwerkelijk maken en ervan genieten met elkaar!

Top 10 Bedrijfsuitjes - Pizza Workshop

Top 10 Bedrijfsuitjes - Bierproeverij

4. Bier/Wijn proeverij

Natuurlijk kan het ook gewoon gewenst zijn dat er lekker gedronken wordt op een bedrijfsuitje in plaats van allerlei ingewikkelde activiteiten. In dat geval kan dit een beetje smaakvol worden gedaan door middel van een proeverij. Een proeverij in een brouwerij, of een sommelier die uitleg geeft bij de wijnen die je proeft zal leukere herinneringen opleveren dan ‘gewoon naar een café’ met je collega’s. 

5. Knikkerbaan maken

Soms is het leuk je weer even kind te voelen. Als je dan met meer materiaal dan waar je als kind van durfde te dromen aan de slag kunt, kan dit het beste in je naar boven halen. Met al je collega’s de langste en meest originele knikkerbaan maken, of in meerdere teams strijden tegen elkaar - het is allemaal leuk! Dit kan op een locatie met professionele begeleiding, maar met wat materiaal kan ook het kantoor omgetoverd worden tot een enorme knikkerbaan. Dit is bijvoorbeeld een leuke plek om een knikkerbaan te maken.

6. Video Commercial opnemen

Toegegeven, dit klinkt als werken in plaats van een bedrijfsuitje. Maar het kan zo leuk zijn! Iedereen mag meedenken over de locatie, de rollen die de collega’s aannemen, welke tekst er wordt gebruikt, welke muziek, enz. Uiteindelijk kan er een professionele reclame zijn gemaakt, of een hilarisch blooperfilmpje wat met veel plezier elke vrijdagmiddag wordt bekeken. Sowieso zou het een ander onderwerp kunnen hebben dan het bedrijf, er zou ook een spannende detective of een muziekvideo opgenomen kunnen worden. In ieder geval wordt iedereen uitgedaagd creatief samen te werken tijdens dit teamuitje!

7. IJssculptuur maken

Een heerlijk creatieve bezigheid, die de meeste mensen nog nooit zullen hebben gedaan. Mensen kunnen zelf weten wat ze maken, als het maar koud en glad blijft. Het levert meestal veel vermaak op om te zien wat iedereen ervan heeft gemaakt. Het resultaat is alleen uiteraard niet erg langdurig, maar wat ons betreft kun je er dusdanig lang van genieten dat het in deze top 10 bedrijfsuitjes mag staan.

 8. Vlieger(s) maken

Let’s get high as a kite! Een cursus vlieger maken is ontzettend leuk en kan veel voldoening geven. Zo kun je allemaal een eigen vlieger maken, of met het hele team een hele grote. Als de vlieger uiteindelijk nog blijkt te kunnen vliegen ook, geeft dit een ontzettende kick. Daarbij mag je de vlieger ook nog eens houden na het uitje.

9. Cocktail workshop

Een workshop cocktail maken is, net als punt 6 van deze top 10 bedrijfsuitjes, een wat smaakvoller alternatief van in een bar hangen. Je leert hier de juiste ingrediënten in de beste verhoudingen door elkaar te shaken tot je lievelingsdrankje. Ook voordat de alcohol toeslaat is dit vaak al ontzettend gezellig!

10. Bedrijfsquiz

Dit is een leuk, maar toch goedkoop, bedrijfsuitje. Je kunt een deel van het kantoor een beetje feestelijk aankleden, wat hapjes en drankjes inslaan, en een leuke quiz voorbereiden over het bedrijf en de werknemers. Misschien kun je iedereen wel vragen om een vraag te verzinnen over een collega, zo leert iedereen elkaar beter kennen tijdens het uitje!

Top 10 Bedrijfsuitjes - Cocktail Workshop

Wij van Blending Forces hopen dat er voor elke organisatie een bijzonder bedrijfsuitje in een van de top 10 lijsten zit.

Veel plezier!

Lees meer van Blending Forces: burn-out | verandermanagement | bore out | personeel behouden | focus behouden werkdag

Laatste update: 26 oktober 2022